Aktuality

Pojďte spolu s námi objevovat svět fotovoltaiky. Na našem blogu se dozvíte informace o našich dodavatelích. Dále Vám postupně představujeme produkty, které máme v nabídce. V neposlední řadě máme pro fotovoltaické nadšence novinky jak z Česka, tak ze světa. Dočtete se u nás například, jakou životnost mají solární panely, jak se můžete podílet na pomoci klimatu a přírodě nebo proč se vyplatí investovat do pořízení solární baterie.  
23. 3. 2023

Proč investovat do fotovoltaiky ještě před létem?

Fotovoltaika je v posledních letech jedním z nejrychleji rostoucích odvětví obnovitelné energetiky. Stále více lidí se rozhoduje pro instalaci solárních panelů na svých domovech nebo firemních budovách. V tomto článku se zaměříme na důvody, proč je vhodné investovat do fotovoltaiky ještě před nástupem letních měsíců.
9. 3. 2023

Hledáme nové kolegy

Jsme ve fázi růstu a z toho důvodu hledáme posilu do našeho týmu s možností okamžitého nástupu.
8. 3. 2023

NOVINKY v našem sortimentu – Solax Power

Hledáte spolehlivý a efektivní způsob napájení své domácnosti? Nebaví vás ručně sledovat spotřebu energie a odhadovat měsíční účty? Jak skladovat přebytečnou energii vyrobenou solárními panely?
27. 2. 2023

Připojení baterie GoodWe Lynx Home F

GoodWe poskytuje 2 typy třífázových hybridních měničů, ET 5-10kW a ET 15-30kW. Kromě rozdílu v rozsahu výkonu se liší také připojení baterie. Právě teď má Goodwe zcela novou vysokonapěťovou baterii – Lynx Home F Plus+. Jak vytvořit spojení mezi měničem a baterií?
11. 1. 2023

BÁJEČNÁ ZPRÁVA: V Česku dochází od roku 2023 ke změnám pravidel pro instalace fotovoltaických elektráren (FVE)

Ve středu 14.12. 2022 poslanci schválili novelu energetického zákona, která umožňuje instalaci fotovoltaických elektráren s výkonem až 50 kWp bez nutnosti stavebního povolení a licence, jak tomu bylo doposud. Jedná se o klíčovou novelu, která usnadní výstavbu fotovoltaiky domácnostem, pro které byly tyto administrativní úkony nepříjemnou “nutností“, díky níž instalaci FVE odkládali. Pojďme se detailněji podívat na změny, které pro Vás jako pro spotřebitele nastaly od roku 2023 a koho dalšího se změny týkají a pro koho naopak jisté povinnosti zůstávají.
28. 11. 2022

Životnost solárních panelů

Častou otázkou před pořízením fotovoltaiky bývá, jak ou mají panely životnost a zda se vůbec vyplatí do nich investovat. Solární neboli fotovoltaické panely jsou vyráběny tak, aby vydržely více než 25 let.
1. 11. 2022

EU překonala rekord z loňska, během léta 2022 vyrobila 12% solární energie

Od května do srpna 2022 se podařilo evropské unii trhnout rekord ve výrobě elektřiny ze solární energie. Velmi k tomu přispělo 18 členských států EU, které překonaly rekordy v podílu solární energie. Celý komplet během léta vyrobil 99,4TWh, což je oproti loňskému roku, kdy za stejné časové období bylo vyrobeno 77,7TWh obrovský skok kupředu.
20. 10. 2022

K čemu slouží solární baterie-uschovejte si nastřádanou energii na později

Solární baterie je důležitým článkem solárního systému. Byť se nejedná o nezbytný doplněk, její nenahraditelnou funkci ocení každý majitel fotovoltaiky. Baterie pomáhá ukládat přebytečnou energii, kterou můžete použít ve chvíli, kdy Vaše solární panely nevytváří dostatek energie, například v noci a během zamračených dnů.
13. 10. 2022

Dyness – využijme sluneční paprsky ještě efektivněji

Dyness, společnost, která byla založena v roce 2017, je zaměřena na výzkum a výrobu integrace bateriových systémů. Více než 100 zaměstnanců společnosti má velmi bohaté zkušenosti s vývojem a výzkumem systémů pro ukládání energie z baterií.