Aktuality

Pojďte spolu s námi objevovat svět fotovoltaiky. Na našem blogu se dozvíte informace o našich dodavatelích. Dále Vám postupně představujeme produkty, které máme v nabídce. V neposlední řadě máme pro fotovoltaické nadšence novinky jak z Česka, tak ze světa. Dočtete se u nás například, jakou životnost mají solární panely, jak se můžete podílet na pomoci klimatu a přírodě nebo proč se vyplatí investovat do pořízení solární baterie.  
22. 9. 2022

Rozhovor se zakladatelem Green Energy Trading

Green Energy Trading s.r.o. je na trhu od roku 2010. Původně však tato firma existovala jako EURO TRADE AGENCY s.r.o. Jednatele a zakladatele této společnosti jsme se zeptali nejen na zákulisí jejího vzniku. Mgr. Jaroslav Růžička o vývoji trhu s fotovoltaikou a o jeho vlastní podnikatelské cestě.
17. 7. 2022

TrinaSolar

Trina Solar je společnost založená v roce 1997. Považuje se za průkopníka v oblasti solární energie. Byla jednou z prvních fotovoltaických firem v Číně, která se rychle rozrostla a stala se světovou jedničkou v solárních technologiích a výrobě.
1. 7. 2022

Solární panely na novém domě povinně – jaké změny do roku 2030 čekají svět fotovoltaiky a občany v rámci plánu REPowerEU

Že jste ještě o plánu REPowerEU neslyšeli? Pojďme si ve zkratce představit, o co jde. Jedná se o reakci evropské komise na narušení globálního trhu s energiemi způsobené ruskou invazí na Ukrajinu. Cílem je ukončit závislost EU na ruských fosilních palivech, která jsou používána jako ekonomická a politická zbraň a stojí daňové poplatníky téměř 100 miliard EUR ročně. Dále se plán REPowerEU považuje za jedno z řešení klimatické krize.
22. 4. 2022

Den Země: nejlepší tipy, jak pomoci klimatu a přírodě

Pokud Vás zajímá, co můžete udělat se změnou klimatu, už nehledejte. Sestavili jsme seznam účinných způsobů, jak snížit Vaši ekologickou stopu. 
21. 4. 2022

Fotovoltaický průmysl trpí logistickými problémy způsobenými pandemií

Přísný čínský lockdown v Šanghaji komplikuje dopravu zboží z Číny. Počet lodí čekajících na naložení nebo vyložení se za poslední dva a půl týdne zvýšil téměř na desetinásobek.
6. 4. 2022

LONGi

Společnost LONGi, založená v roce 2000, se zavázala být nejhodnotnějším podnikem v oblasti solárních technologií na světě.
29. 3. 2022

Přehled a význam dvou nejpoužívanějších výrazů

Taky jste zmateni z technických pojmů v produktových listech u solárních panelů? Přinášíme vysvětlení dvou nejpoužívanějších.
19. 3. 2022

Dotace na fotovoltaické systémy pro firmy

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlašuje podporu fotovoltaických systémů pro firmy, rozdělí 4 miliardy korun.
17. 3. 2022

Novinka: fotovoltaické panely značky Phono Solar

Nově zařazujeme mezi naše nabízené značky solární panely značky Phono Solar s výkonem 450 Wp.